Annons

Annons

Lyxiga romrutor i långpanna

Testa våra lättfixade och festliga romrutor som bakas i långpanna. Lager på lager med godsaker – mördeg, mandelmassa, 
romglasyr och choklad!

Dela
(67)

Romrutor i långpanna

Romen i kakan går att byta ut mot t ex apelsinjuice. Foto: Pontus Ferneman

Recept romrutor i långpanna

ca 21 st

4 dl vetemjöl
¾ dl strösocker
150 g smör, kallt
½ dl mjölk

Fyllning
50 g smör, mjukt
200 g riven mandelmassa
100 g rostade hasselnötter
400 g chokladsockerkaka
2 msk hallonmarmelad
1–2 msk rom

Annons

Glasyr
3 dl florsocker
ca ½ dl rom

Dekoration
ca 50 g mörk choklad

Ugn 175°

 

Gör så här

1. Blanda mjöl och socker. Skär smöret i små kuber. Rör snabbt samman till en deg tillsammans med mjölken. Låt vila svalt ca 30 min. Platta ut degen i en liten långpanna, ca 35×25 cm, med bakplåtspapper. Nagga med en gaffel.

Gilla Hemmets på Facebook

2. Grädda i nedre delen av 
ugnen 20–25 min. Låt svalna.

3. Fyllning: Rör samman smör, mandelmassa, hackade nötter, smulad chokladsockerkaka och marmelad. Smaksätt med rom. Tryck ut fyllningen ovanpå kakbottnen. Låt sedan stå i kylen några tim.

4. Glasyr: Rör samman ingredienserna och bred glasyren ovanpå fyllningen.

5.  Dekoration: Hacka chokladen och smält den. Ringla den över rutorna.

6. Låt stå tills chokladen stelnat. Skär upp i rutor.

 

Läs mer:

Lättbakade tryffelbiskvier i långpanna

tryffelbiskvier i långpanna



 

Läs mer om:

Dela
(67)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…