Annons

Annons

Krämig räkpaj med pepparrotssting recept

Lyxig räkpaj med smak av pepparrot, purjolök och dill. Servera den varm eller kall, gärna tillsammans med en blandad sallad.

Dela
(1.16k)

Räkpaj med pepparrot

Riven pepparrot och stenbitsrom sätter smak på den här frasiga räkpajen. Foto: Anders Norrsell

Recept räkpaj med stenbitsrom och pepparrot

4 portioner

Pajdeg
3 dl vetemjöl
150 g smör
2 msk kallt vatten

Fyllning

500 g oskalade räkor
1 purjolök
2 msk smör
4 ägg
2 dl gräddfil
2 dl vispgrädde
11/2 dl lagrad riven ost
2 msk finhackad dill
1 dl gröna ärter
80 g röd stenbitsrom
3 msk färsk riven pepparrot

Annons

Garnering
räkor
dill
citron

Ugn 225°

 

Så här lagar du räkpaj med pepparrot

1.  Pajdeg: Blanda mjöl och smör, gärna i en matberedare. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en degboll. Låt vila i kylen i plast ca 10 min.

Gilla Hemmets på Facebook

2. Tryck el kavla ut degen i en smord pajform, ca 24 cm i diam. Nagga pajskalet och förgrädda mitt i ugnen ca 10 min.

3.  Fyllning: Skala räkorna. Strimla purjolöken, fräs den blank i smör.

4. Vispa ägg, gräddfil, grädde och riven ost. Tillsätt sedan dill, ärter och stenbitsrom. Salta och peppra.

5. Fördela purjolök, pepparrot och räkor, spara några till garnering, i pajskalet.

6. Häll äggstanningen över räkorna och löken, peta med en gaffel så att den rinner ner.

7. Grädda pajen mitt i ugnen ca 40 min, tills den är fast och fint gyllene. Garnera med räkor, dill och citron.

Läs mer: Öppen räkpaj med avokado

Räkpaj med avokadokräm

Sommarens godaste räkpaj svänger du ihop på ett kick! Foto: Anders Norrsell

 


Läs mer om:

Dela
(1.16k)



Annons


Annons

Laddar nästa sida…