Annons

Annons

Raggvåfflor med kantareller

Raggmunk är klassisk svensk husmanskost med potatis. Här har vi valt att grädda smeten i våffeljärn – så lätt och så fint!

Dela
(0)

Raggmunk med kantareller

Servera kantareller och picklad rödlök till raggmunken! Foto: Pontus Ferneman

Recept raggmunk med kantareller

4 laggar
2 dl vetemjöl
5 dl mjölk
1 ägg
1 tsk salt
1 kg potatis, kokta går bra också!
ca 25 g smält smör

Snabbpicklad rödlök
1 rödlök
2 msk strösocker
½ dl äppelcidervinäger

Annons

Topping
200 g kantareller
1 msk smör
salt och peppar
timjan
1 dl crème fraiche

Gör så här

1. Vispa mjölet med hälften av mjölken till en klimpfri smet. Tillsätt resterande mjölk, ägg och salt. Riv potatisarna och vänd ner i smeten.

Gilla Hemmets på Facebook

2. Hetta upp våffeljärnet och pensla med smält smör. Grädda våfflorna gyllene. Pensla järnet mellan laggarna.

3.   Snabbpicklad rödlök:
 Skala rödlöken och strimla tunt. Lägg i en skål och strö över sockret. Häll på vinägern, blanda om och låt stå 15–20 min.

4. Topping: Stek kantarellerna i smör. Smaka av med salt, peppar och timjan. Servera till våfflorna med en klick crème fraiche och lök.

 



 

Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…