Annons

Annons

Läckra rabarberbullar med vaniljfyllning recept

Njut av nygräddade vetebullar med läcker fyllning – vanilj och 
rabarber göms i de här 
goda bullarna! Mums!

Dela
(276)

Rabarberknyten med vanilj

Så här års fyller vi vetebullarna med sötsyrlig rabarber. Foto: Pontus Ferneman

Recept rabarberbullar med vaniljfyllning

20 st

25 g jäst
2 dl mjölk, kall
2 msk strösocker
½ tsk salt
ca 6 dl vetemjöl
175 g smör, mjukt

Fyllning
100 g smör, mjukt
½ dl strösocker
1 msk vaniljsocker
ca 75 g rabarber

Annons

Pensling
1 ägg

Glasyr
1 dl florsocker
1–1½ msk vatten

Ugn 250°

 

Så här bakar du rabarberbullar

1. Rör ut jästen i mjölken. Ta 
i socker och salt. Rör i det mesta av mjölet. Tillsätt smöret lite efter hand. Arbeta samman till en smidig deg.

Gilla Hemmets på Facebook

2.  Fyllning: Rör samman smör, socker och vaniljsocker. Skär rabarbern i små bitar.

3. Kavla ut degen till ca 32×40 cm. Skär ut 20 rutor, 8×8 cm. Lägg en klick smörfyllning och några rabarberbitar på varje ruta. Nyp samman hörnen över fyllningen så att du får små knyten. Lägg knytena i pappersformar. Låt jäsa under duk i ca 2 tim.

4. Pensla med lätt uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen 6–8 min. Låt bullarna svalna.

5.  Glasyr: Rör ihop florsocker och vatten, lite i taget. Ringla glasyren på bullarna.

 

Läs mer: Rabarberbullar med mandelmassa

Rabarberbullar med mandelmassa



 

Läs mer om:

Dela
(276)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…