Annons

Annons

Krämig potatis- och purjolökssoppa

Fredagsgott eller vardagslyx? Vår lättlagade potatis- och purjolökssoppa är alltid rätt. Glöm inte att toppa med räkor!

Dela
(0)

recept-potatis-och-purjolokssoppa

Potatis- och purjolökssoppa som toppas med räkor går alltid hem!

Recept potatis- och purjolökssoppa

4 port

6 medelstora potatisar, ca 500 g
1 liten purjolök
1 msk smör
8 dl vatten
2 tärningar grönsaksbuljong
1 tsk timjan
2 dl valfri grädde
1 tsk salt
2 krm vitpeppar

Annons

Servering
500 g oskalade räkor
1 avokado
1 dl crème fraiche
1 baguette

Gör så här

1. Skala potatisen och skär den i tärningar. Skölj och strimla purjolöken. Fräs potatisbitarna
i smör i en kastrull. Häll i vatten, buljongtärningar och timjan.

2. Koka potatisen mjuk i buljongen. Tillsätt purjolöken mot slutet, koka några min.

3. Mixa till puré. Späd med grädde till lagom konsistens, koka upp. Smaka av med salt och peppar.

4. Servering: Skala räkorna. Kärna ur och tärna fruktköttet från avokadon. Lägg upp soppan i skålar. Klicka lite crème fraiche i soppan. Fördela räkor och tärnad avokado i skålarna. Servera med en frasig baguette.

 

Läs mer:

Krämig svampsoppa med bacon

Mustig tomatsoppa med ostfyllda bröd

Löksoppa med brödkrutonger

 

Av Eva Boström

Foto: Ulf Svensson



 

Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…