Annons

Annons

Plommoncobbler med ljuvlig vaniljsås

Himmelskt gott med plommon i denna goda paj. Fint med portionsformar!

Dela
(7)

Plommoncobbler

Med lite vaniljsås blir denna paj snabbt en ny favorit! Foto: Anders Norrsell

Recept plommoncobbler

4 port

100 g smör, rumstemp
1 dl strösocker
11/2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1/2 dl vispgrädde
1 ägg

Fyllning
10–12 plommon
2–3 msk smör
1/2 dl rörsocker

Annons

Garnering
florsocker

Ugn 175°

Gör så här

1. Fyllning: Kärna ur och halvera plommonen. Hetta upp smör och socker i en stekpanna och stek plommonen hastigt. Fördela dem i 4 smorda portionsformar.

2. Vispa smör och socker poröst. Tillsätt havregryn, mjöl, vaniljsocker och bakpulver. Arbeta ihop. Rör ner grädde och ägg.

3. Klicka ut smeten över plommonen. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 20 min. Sikta över florsocker vid servering.

Så bakar du HELT perfekta macroner

Nu kan du baka HELT perfekta macaroner utan kladd och spill! Vårt smarta set består av allt du behöver för att lyckas!

Läs mer och beställ ditt set här!

Läs mer:

Italiensk plommonpaj

Plommonrutor i långpanna

Saftig plommonkaka i långpanna



 

Läs mer om:

Dela
(7)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…