Annons

Annons

Pizzarulle med kyckling

Så smart! Använd färdig pizzadeg och gör fina piroger! Fyll dem med ost, kyckling och tomatsåsen som följer med förpackningen. Fredagsgott som även passar att ta med på picknick.

Dela
(1)

Pizzapiroger med kyckling

Supergoda piroger som du lätt gör med färdigköpt pizzadeg! Foto: Pontus Ferneman

Recept pizzarulle 
med kyckling

4 port
1 pizzakit (pizzadeg med 
tomatsås), 600 g inkl tomatsås, t ex Icas

Kycklingfyllning
200 g stekt kycklingkött
¾ dl ajvar relish

Övrig fyllning & topping
1 burk tomatsås från 
förpackningen
150 g riven smakrik ost
1 näve rucolasallad
1 näve bladspenat
1 msk olivolja
timjan
flingsalt

Annons

Ugn 225°

 

Gör så här

1. Kycklingfyllning: Skär kycklingköttet i små bitar. Blanda med ajvar relish.

2. Rulla ut pizzadegen enl anvisn på förp. Klipp degen i 4 rektanglar, en gång från långsidan och en gång från kortsidan.

3. Bred tomatsås på bitarna. Strö på hälften av den rivna osten. Grovhacka rucolan och spenaten. Strö ut hälften av
rucolan och spenaten på degbitarna. Klicka ut kycklingfyllningen jämnt över varje bit och lägg på resterande rucola, spenat och ost.

4. Ta försiktigt tag i kanterna och svep degen över fyllningen så att sidorna möts. Nyp till så att degen sluter tätt, även på kortsidorna. Lyft över rullarna på plåt. Pensla med olivolja, strö på timjan och flingsalt.

5. Grädda rullarna i mitten av ugnen, 13–15 min. Låt rullarna vila 5 min före servering så att fyllningen inte är brännhet!

Läs mer:

Pizzapiroger med skinka

Pizzapiroger.



 

Läs mer om:

Dela
(1)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…