Annons

Annons

Pizza i långpanna med pulled pork

Toppa pulled pork-pizzan med syrad rödkål och crème fraiche! Supergott och modernt! Du hittar kålen i burk i kyldisken, vanlig rödkål på burk går också bra.

Dela
(1)

Pulled pork-pizza

Prova att göra pizza med färdigköpt pulled pork! Foto: Pontus Ferneman

Recept pulled pork-pizza 
i långpanna

 

4 port
1 förp pulled pork, 550 g
1 pizzakit med tjock pizzadeg, t ex pop bakery xxl family size (med tomatsås), 550 g
tomatsås från förpackningen
150 g riven ost

Annons

Topping
1 dl crème fraiche
1 dl syrad rödkål, på burk
persilja el krasse

Ugn 200°

Gör så här
1. Tillaga pulled pork enl anv på förp. Dra isär köttet och blanda med såsen som följer med i paketet.

2. Rulla ut pizzadegen och lägg den i en liten långpanna (som rymmer degen) med bakplåtspapper.

3. Bred på tomatsåsen som följer med pizzaförpackningen och strö över osten. Fördela pulled pork över pizzan.

4. Grädda 15–20 min på andra falsen nerifrån.

5. Topping: Vispa crème fraiche med elvisp tills den blir fast. Lägg klickar av crème fraiche på pizzan, så många som det antal bitar du vill skära pizzan i. Toppa med lite syrad rödkål. Strö över kryddgrönt. Servera resterande tillbehör vid sidan av.

Läs mer:

Långpannepizza med räkor

Lyxig långpannepizza med räkor

Pizza i långpanna är god mat som räcker till många. Toppa med lyxiga räkor och pesto!



 

Läs mer om:

Dela
(1)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…