Annons

Annons

Baka påskens finaste marsipantårta

Som en prinsesstårta fast med extra allt! Vaniljkräm, hallon, nutella och choklad – himmelskt gott!

Dela
(130)

Påskens godaste marsipantårta

Ska du bara baka en sak i påsk är denna marsipantårta med extra allt ett måste. Åh, så gott!

Recept påskfin 
marsipantårta med nutella

ca 8 bitar

3 ägg
1½ dl strösocker
1½ dl vetemjöl
¾ dl potatismjöl
1 tsk bakpulver

Vaniljkräm
½–1 vaniljstång
1 dl mjölk
1 dl + ½ dl vispgrädde
2 äggulor
1 msk maizena majsstärkelse
1 msk strösocker

Annons

Fyllning
100 g mörk choklad
150 g nutella
ca 150 g hallon
ca 3 dl vispgrädde

Garnering
gul hushållsfärg
300–400 g marsipan
ca 100 g choklad
ca 1 tsk smör, mjukt
choklad- el marsipanägg

Gilla Hemmets på Facebook

Ugn 175°

Gör så här

1. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver. Sikta ner det i smeten och vänd försiktigt med en slickepott. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 18 cm i diam, gärna med löstagbar kant.

2. Grädda i nedre delen av ugnen, 25–30 min. Låt svalna. Skär i tre bottnar.

3. Vaniljkräm: Klyv vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg vaniljstång, -frön, mjölk, 1 dl vispgrädde, äggulor, majsstärkelse och socker i en kastrull. Låt sjuda under omrörning tills det tjocknar. Obs, får ej koka! Häll krämen i en skål. Lägg på plastfolie, direkt mot ytan. Låt svalna. Ta bort vaniljstången. Vispa ½ dl grädde och rör ner i vaniljkrämen när tårtan ska läggas samman.

4. Fyllning: Smält chokladen. Klicka i nutellan och rör samman.

5. Bred nutellafyllning på den understa bottnen och ett tunt lager av vaniljkrämen. Lägg på en botten. Bred på resten av vaniljkrämen. Fördela hallonen ovanpå. Lägg på den tredje bottnen. Vispa grädden och bred den ovanpå och på kanterna av tårtan, spara lite grädde till garnering.

6. Garnering: Mät tårtans omkrets och höjd. Arbeta in hushållsfärg i marsipanen. Kavla ut marsipanen till en rektangel, lite större än måttet som stämmer med tårtans kant. Skär till marsipanen och klä kanten på tårtan.

7. Smält chokladen och blanda ner smöret. Ringla chokladen på tårtan och spritsa små gräddtoppar längs med kanten. Lägg på äggen.

Tips! Ta måttet till marsipanen med hjälp av en sytråd runt tårtan.

 

Läs mer:

Ljuvlig prinsesstårta med rosa marsipan

Prinsesstårta på nytt sätt

Prinsesstårta för många

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman



 

Läs mer om:

Dela
(130)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…