Annons

Annons

Krämig pannkaksrulle med tacofärs

Läcker pannkaksrulle på 
tacovis! Den goda färsrullen passar både stora och små magar och varför inte som mellanmål?

Dela
(588)

Tacorulle

Bjud på krämigt god pannkaksrulle med tacofärs! Foto: Anders Norrsell

Recept krämig tacorulle

4 port

Rulle
125 g smör
21/2 dl vetemjöl
3 dl standardmjölk
4 ägg

Fyllning
1 gul lök
1 röd paprika
3 msk smör
500 g köttfärs
1/2 dl chilisås
3 msk tomatpuré
1 påse tacokrydda
1 msk vetemjöl
2 dl crème fraiche
salt, peppar

Annons

Topping
11/2 dl riven lagrad ost
bladpersilja
tomater

Serveringsförslag
tacochips
peperoni

Ugn 225°

 

Gör så här

1.  Rulle: Smält möret i en kastrull. Tillsätt sedan mjöl och mjölk, värm upp under omrörning tills smeten släpper från grytans kanter.

2. Ta kastrullen från plattan och vispa ner ett ägg i taget med 
elvisp. Fördela smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna, ca 30×40 cm.

3. Grädda i nedre delen av 
ugnen ca 20 min. Ta ut från 
ugnen och vänd upp pannkakan på ett bakplåtspapper. Ta bort gräddningspapperet.

4.  Fyllning: Skala och finhacka löken. Kärna ur och tärna paprikan. Hetta upp smöret i en stekpanna och fräs lök och paprika. Tillsätt köttfärsen och fräs den smulig. Rör sedan ner chilisås, tomatpuré, tacokrydda, mjöl och crème fraiche. Koka upp och låt sjuda ett par min. Smaka av med salt och peppar. Bred ut färsblandningen över pannkakan och rulla som en rulltårta.

5.  Topping: Strö över riven ost och gratinera strax under ugnens mitt ca 10–12 min. Lägg på fat och garnera med bladpersilja och tomater. Servera med tacochips och peperoni.

 

Läs mer:

Gratinerad tacotårta med guacamole

Tacopaj med mangosalsa

Krämig pannkaksrulle med ost och skinka



 

Läs mer om:

Dela
(588)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…