Annons

Annons

Pannkaksrulle med räkor och dill recept

Är du sugen på något gott som går snabbt att svänga ihop? Då ska du satsa på en krämig räkrulle! Denna pannkaksrulle med ljuvlig räkröra passar lika bra en vanlig vardag som till trädgårdsfesten i glada vänners lag!

Dela
(6)

Pannkaksrulle med räkor

Ljuvligt gott med krämig räkrulle. Foto: Erik Karlsson

Recept pannkaksrulle med räkor och dill

4 portioner
1½ dl vatten
1 dl vispgrädde
50 g smör
1½ dl vetemjöl
3 ägg
smör

Fyllning
200 g färskost
1 kruka basilika
1 citron, rivet skal
300 g skalade räkor

Annons

Dekoration
2 dl crème fraiche
4 kvistar dillkvistar
1 dl sparade räkor från fyllningen
1 citron

Ugn 200°

 

Så här gör du pannkaksrulle med räkor

1. Koka upp vatten, grädde och smör. Tillsätt mjöl och rör tills smeten släpper kastrullens botten. Låt smeten svalna något.

2. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör kraftigt mellan varje ägg.

3. Smörj ett bakplåtspapper med smör. Lägg bakplåtspapperet i botten av en långpanna, ca 25×35 cm. Häll i smeten. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 min tills omeletten fått fin färg och är luftig. Dra över bakplåtspapperet med omeletten på en skärbräda.

4. Fyllning: Mixa färskost, basilika, rivet citronskal och lite salt. Bred röran över omeletten när den svalnat.

5. Strö över räkorna, spara 1 dl till garnering. Rulla med hjälp av bakplåtspapperet ihop som en rulltårta från långsidan.

6. Dekoration: Vispa crème fraichen styv med elvisp. Hacka dillen och blanda i. Klicka ut eller spritsa blandningen på rullen. Garnera med de sparade räkorna och citronklyftor.

 

Läs mer: Pannkaksrulle med varmrökt lax

Pannkaksrulle med lax


Läs mer om:

Dela
(6)



Annons


Annons

Laddar nästa sida…