Annons

Annons

Pannkaksrulle med krämig räkfyllning

Den här festliga pannkaksrullen, fylld med en härligt krämig blandning av räkor och champinjoner, måste du bara prova! Servera med en fräsch sallad som ensamrätt eller på en buffé.

Dela
(74)

Pannkaksrulle med räkor

Vilken festrätt! Lika god som ensamrätt som på buffé. Foto: Anders Norrsell

Recept pannkaksrulle med räkor

4 port

Pannkaksrulle
125 g smör
21/2 dl vetemjöl
3 dl mjölk
4 ägg

Fyllning
200 g skogschampinjoner
3 msk smör
4 msk vetemjöl
3 dl mjölk
11/2 dl vispgrädde
500 g oskalade räkor
2 msk finhackad dill

Annons

Garnering
ev 200 g oskalade räkor

Ugn 225°

 

Så här gör du vår krämiga räkrulle:

Gör så här

1. Pannkaksrulle: Smält smöret i en kastrull. Tillsätt vetemjöl och mjölk. Sänk värmen och värm upp blandningen under omrörning tills smeten släpper från grytans kanter. Ta kastrullen från plattan och vispa ner ett ägg i taget med en elvisp.

2. Bred ut smeten i en långpanna, 30×40 cm, med bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 min. Ta ut plåten från ugnen och vänd upp bottnen på ett nytt bakplåtspapper. Låt svalna.

3. Fyllning: Ansa och skiva champinjonerna. Fräs svampen i smör i stekpanna och stek tills all vätska försvunnit. Strö över vetemjölet och rör om.

4. Späd med mjölk och grädde och koka upp under omrörning. Låt koka i ca 5 min. Skala räkorna. Tillsätt finhackad dill och räkor. Smaka av med salt och peppar.

5. Bred ut stuvningen på bottnen. Rulla samman från långsidan. Placera pannkakan i en bakplåtspappersklädd långpanna med skarven neråt. Strö över riven ost. Gratinera i ca 10–12 min.

6. Garnera rullen med kryddgrönt och ev skalade eller oskalade räkor. Servera med sallad.

Läs mer:

Pannkaksrulle med tacofärs

Tacorulle

Bjud på pannkaksrulle med tacofärs! Foto: Anders Norrsell



 

Läs mer om:

Dela
(74)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…