Annons

Annons

Pannkaksrulle med varmrökt lax och färskost recept

Lättlagad och lyxig pannkaksrulle – perfekt på påskbuffén! Fyll den med varmrökt lax och färskost och dekorera med dill och stenbitsrom – hur festligt som helst!

Dela
(1.17k)

Artikeln innehåller reklamlänkar. Läs mer här

Pannkaksrulle med lax

Varmrökt lax och färskost – lyxigt som fyllning i pannkaksrullen! Foto: Erik Karlsson

Recept pannkaksrulle med varmrökt lax och färskost

4 portioner

Pannkaka
25 g smör
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
6 dl mjölk
3 ägg

Fyllning
300 g färskost
300 g varmrökt lax
1 dl hackad dill

Topping
1 dl crème fraiche
2 msk hackad dill
50 g stenbitsrom

Annons

Ugn 225°

 

Gör så här

1.  Pannkaka: Smält smöret i en kastrull, ta kastrullen från plattan. Blanda mjöl och bakpulver. Vispa samman mjölk och ägg. Tillsätt mjölblandningen och det smälta smöret i mjölk- och äggsmeten under vispning. Vispa till en slät smet.

2. Lägg bakplåtspapper på en plåt, vik upp kanterna till en form, ca 30×35 cm. Häll sedan i smeten. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Stjälp upp pannkakan på bakplåtspapper. Låt svalna något.

3.   Fyllning: Mixa samman färskost, varmrökt lax och dill. Bred fyllningen på pannkakan. Rulla samman från kortsidan. Låt svalna helt innan den läggs upp på uppläggningsfat och dekoreras.

4.  Topping: Vispa crème fraichen styv och blanda med dill och stenbitsrom. Lägg klickar av krämen på rullen och dekorera med lite extra dill.

Tips på serveringsfat!

Sthål serveringsfat

De här vackra faten kommer från Sthål och finns i flera olika färger, både midnattsblått och antikgrönt. Läs mer och köp här. (reklamlänk via Apprl)

Läs mer: Pannkaksrulle med räkor

Pannkaksrulle med räkor

Vilken festrätt! Lika god som ensamrätt som på buffé. Foto: Anders Norrsell


Läs mer om:

Dela
(1.17k)



Annons


Annons

Laddar nästa sida…