Annons

Annons

Pannbiff med löksky – klassisk husmanskost!

Pannbiffen – en riktig klassiker som förgyller vardagen! För vem skulle inte kunna tänka sig att mumsa på goda färsbiffar med löksås, inlagd gurka och lingon?

Dela
(101)

Pannbiff med lök

Klassisk husmanskost som garanterat uppskattas! Foto: Eva Hildén Smith

Recept klassisk pannbiff 
med löksky

4 port

3/4 dl vatten
1 dl havregryn
1 msk potatismjöl
500 g köttfärs
1 tsk salt
2 krm peppar
1 ägg
smör till stekning

Löksky
3 dl sky från stekningen
3 msk konc kalvfond
3 gula lökar
1/2 dl hackad persilja

Annons

Servering
kokt potatis
inlagd gurka
lingonsylt
sockerärter
kokta morötter

 

Gör så här

1. Blanda vatten, havregryn och potatismjöl och låt det svälla 5 min. Blanda ner färsen och de övriga ingredienserna till en jämn smet. Forma till 8 biffar.

2. Stek biffarna ca 4 min per sida. Skölj ur stekpannan med vatten och ta tillvara skyn (mät upp 3 dl).

3.  Löksky: Blanda skyn från stekningen med fond och smaka av med salt och peppar.

4. Skiva löken tunt, gärna med mandolin, och bryn dem i smör. Häll på skyn och sjud någon min tills löken är mjuk. Strö över persilja.

5. Servera biffarna i löksåsen med kokt potatis, gurka, lingon, sockerärter och morötter.

 

Läs mer:

Laga festlig biff à la Lindström

biff-a-la-lindstrom-recept-puff



 

Läs mer om:

Dela
(101)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…