Annons

Annons

Pannbiff med lök – en riktig klassiker!

Pannbiff, potatis, sås och gyllenstekt lök – en vardagsfavorit man aldrig tröttnar på! Denna klassiska rätt är inte bara lättlagad och god utan även väldigt snäll mot plånboken.

Dela
(526)

Pannbiff med lök

Pannbiff med lök – recept

4 port

1 ägg
1 dl rivet vitt bröd
1 dl matlagningsgrädde
salt och peppar
1+2 gula lökar
500 g blandfärs
smör till stekning
1 tsk strösocker

Till servering
700 g potatis
persilja
200 g champinjoner
smör till stekning

Annons

 

Gör så här

1. Rör samman ägg, bröd, grädde, salt och peppar i en bunke. Låt svälla 10 min.

2. Skala och riv 1 lök. Blanda ner riven lök och köttfärs i bunken.

3. Forma färsen till 8 biffar med vattensköljda händer. Låt vila på blöt skärbräda 15 min. Stek biffarna i smör ca 4 min per sida.

4. Skala och skiva 2 lökar tunt, stek på medelvärme i smör. När löken blivit gyllengul, strö över lite socker. Fördela ovanpå biffarna.

5. Servering: Skala och koka potatisen, strö över hackad persilja. Skiva champinjonerna och stek i smör.

 

Läs mer:

Pannbiff och hasselbackspotatis

Baconlindade biffar

Fredagsgott med färs

 

Av Janet Gustavsson

Foto: Pontus Ferneman



 

Läs mer om:

Dela
(526)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…