Annons

Annons

Saffranspaella med kyckling, chorizo och räkor

Bjud in till spansk afton och servera en smakrik paella med kyckling, korv och räkor.

Dela
(12)

Saffranspaella

Chorizokorvarna ger hetta till denna klassiska paella! Foto: Anders Norrsell

Recept paella med kyckling, chorizo och räkor

4 port
2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
4 dl hönsbuljong, 1 tärning
3 dl ris
1/2 g saffran (ett kuvert)
2 kycklingfiléer
3 chorizokorvar
1–2 röda paprikor
200 g gröna ärter
300 g skalade räkor
1/2 dl hackad persilja
1 citron

Annons

Gör så här

1. Skala och finhacka schalottenlökarna och vitlöksklyftan. Låt löken bli glansig i olivolja 
i en wokpanna eller i en tjockbottnad kastrull. Häll över 
buljongen och koka upp. Tillsätt riset och saffran, låt koka i ca 15 min.

Gilla Hemmets på Facebook

2. Skär kycklingen i skivor och bryn så de får fin färg. Krydda med salt och peppar. Skär korvarna i slantar på snedden och bryn dem. Tärna paprikan och rör ner tillsammans med kyckling, korv, ärter och räkor i paellan. Strö över persilja och dekorera med citronklyftor.

Läs mer:

Paella med räkor

Jambalaya med kyckling

Räkrisotto



 

Läs mer om:

Dela
(12)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…