Annons

Annons

Oxrullader i krämig gräddsås

Rulla en rullad – fyll lövbiff med bacon och fransk senap och låt puttra i krämig sås! Lättlagat och läckert!

Dela
(0)

Oxrullader i gräddsås

Prova en klassisk rätt – baconfylld lövbiff i krämig sås!

Recept oxrullader 
i krämig vinbärssås

4 port

2 schalottenlökar
smör till stekning
2 msk tomatpuré
1 msk fransk senap
600 g lövbiff
salt och peppar
140 g bacon
3–4 dl vatten

Gräddsås
1½ dl sky från rulladerna
3 dl vispgrädde
salt och peppar
2 msk svartvinbärsgelé
1 msk majsstärkelse

Annons

Gör så här

1. Skala och hacka schalottenlöken, stek den lätt i smör. Blanda tomatpuré och senap.

Gilla Hemmets på Facebook

2. Lägg köttskivorna på en skärbräda. Krydda med salt och peppar. Lägg en baconskiva ovanpå. Bred på tomatpuréblandningen. Lägg på schalottenlöken och rulla samman, fäst med tandpetare.

3. Bryn rulladerna i smör i en gryta. Späd med vatten och låt rulladerna bräsera under lock på svag värme ca 15 min. Ta upp dem, ta bort stickorna, och håll rulladerna varma. Spara skyn till såsen.

4. Gräddsås: Koka samman skyn tills ca 1½ dl återstår. Tillsätt grädden. Koka upp och smaka av med salt, peppar och vinbärsgelé. Red ev av såsen med majsstärkelse utrört i lite vatten.

5. Servera med kokt potatis eller hasselbackspotatis.

 

Läs mer:

Italienska rullader i gräddsås

Lyxiga rullader med bacon

Läckra oxrullader med rimmat fläsk

 

Av Janet Gustavsson

Foto: Pontus Ferneman



 

Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…