Annons

Annons

Ostpaj med valnötter och frukttopp

Varva det klassiska julbordet med vegetariska rätter! Bjud på läcker ostpaj som toppas med frukt i kryddig sockerlag.

Dela
(1)

Ostpaj med valnötter och frukt

Överraska med en läcker paj på julbordet! Foto: Pontus Ferneman

Recept ostpaj med 
valnötter och frukt

6 port
200 g rågbröd
100 g smält smör
1 tsk stött kummin

Fyllning
3 ägg
150 g riven cheddarost
3 dl grädde
1 liten rödlök, finhackad
1 msk färsk rosmarin, hackad
2 dl valnötter
salt och peppar

Annons

Topping
2 clementiner
1 dl strösocker
1 dl vatten
skal och saft av 1 apelsin
5 kryddnejlikor
1 tsk balsamvinäger
2 färska fikon

Ugn 200°

 

Gör så här

1. Mixa rågbrödet i matberedare, tillsätt smör och kummin. Tryck ut brödröran i en springform med bakplåtspapper. Låt stå kallt 30 min.

2. Fyllning: Vispa ägg, ost och grädde. Blanda med lök, rosmarin och grovt hackade valnötter. Salta och peppra. Häll blandningen i formen.

3. Tillaga i ugn ca 35 min, tills pajen fått fin färg.

4. Topping: Skiva clementinerna fint. Koka upp socker, vatten, apelsinskal och -saft, kryddnejlikor och balsamvinäger. Tillsätt clementinskivorna och låt puttra tills lagen är sirapsliknande.

5. Lägg clementinerna på pajen och toppa med färska fikon, skurna i klyftor.

 

Läs mer:

Paj med fyra sorters ost – en paj för ostälskare!

Paj med fyra sorters ost



 

Läs mer om:

Dela
(1)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…