Annons

Annons

Lättbakade ostmuffins med nötter

Matiga muffins med ost och nötter är perfekta som tillbehör och passar utmärkt på picknicken eller buffébordet.

Dela
(0)

Matiga muffins med ost och nötter mättar bra. Bild: Pontus Ferneman

Recept ost- och nötmuffins

ca 12 st

4½ dl vetemjöl

½ dl hasselnötter, hackade

2 tsk bakpulver

½ tsk salt

3 ägg

½ dl oliv- el rapsolja

2 dl mjölk

Fyllning

1 ägg

1 dl turkisk yoghurt

ca 2½ dl riven prästost

Annons

ca ½ dl färsk hackad basilika

salt och peppar

1/2 rödlök, strimlad

Ugn 200°

 

Gör så här

1. Blanda mjöl, nötter, bakpulver och salt. Vispa äggen lite lätt. Rör i olja och mjölk. Vänd samman med mjölmixen.

2. Fyll muffinsformar till hälften med smet.

3. Fyllning: Blanda ägg, yoghurt, ost och basilika. Salta och peppra. Gör en fördjupning i varje muffins och lägg i en klick fyllning. Lägg lite lök ovanpå.

4. Grädda matmuffinsen i mitten av ugnen, 20–25 min.

Tips! Ställ pappersformarna i ett muffinsbleck så håller de formen bättre. Använd annars dubbla pappersformar.

 

Läs också:

7 sätt att återvinna gammalt bröd 


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…