Annons

Annons

Omelett med lax och potatis i portionsform recept

Fantastiskt god och matig omelett med varmrökt lax, spenat, potatis och fetaost, vackert garnerad med stenbitsrom! Den blir extra festlig att servera i portionsformar men det går givetvis lika bra att laga omeletten i en stor form.

Dela
(0)

Omelett med lax och potatis

Lyxig laxomelett – ljuvligt gott! Foto: Erik Karlsson

Recept omelett med lax och potatis i portionsform

4 portioner

3 morötter
1–2 kokta potatisar
200 g fetaost
125 g färsk spenat
1 liten rödlök
200 g varmrökt lax
8 ägg

Dekoration
1½ dl turkisk yoghurt
60 g röd stenbitsrom
gräslök

Annons

Ugn 200°

 

Så här gör du omelett med lax

1. Skala och tärna morötterna, koka dem 5 min.

2. Tärna potatisen och fetaosten. Strimla spenaten, skala och strimla rödlöken. Bryt laxen i bitar.

3. Lägg allt i smorda ugnsfasta portionsformar eller i en stor ugnsform. Vispa samman äggen och häll över. Peta med en gaffel så att det rinner ner. Ställ in i ugnen tills omeletten stelnat, ca 20 min. Använder du en stor form så tar det ca 25 min.

4. Dekoration: Klicka på turkisk yoghurt och fördela stenbitsrommen på omeletterna/omeletten. Stick i några klippta gräslöksstrån.

 

Läs mer: Miniomelett med ost och bacon

Minibondomelett


Läs mer om:

Dela
(0)



Annons


Annons

Laddar nästa sida…