Annons

Annons

Nutellabullar med hallon recept

Bjud på nygräddade vetebullar med nutella och hallon i fyllningen – oemotståndligt gott!

Dela
(0)

Nutellabullar med hallon

Bullarna blir extra saftiga och goda med nutellafyllning! Foto: Pontus Ferneman

Recept nutellabullar 
med hallon

ca 50 st
50 g jäst (1 pkt)
5 dl mjölk, knappt 37°
1½ dl strösocker
ev 1½ tsk stött kardemumma
½ tsk salt
1 ägg
13–14 dl vetemjöl
150 g smör, mjukt

Fyllning
100 g smör, mjukt
2 dl nutella
150–200 g hallon

Annons

Pensling & garnering
ägg
pärlsocker

Ugn 250°

 

Så här bakar du nutellabullar med hallon

1. Smula ner jästen i en skål och lös den i den ljumma mjölken. Tillsätt socker, kardemumma, salt och ägg.

2. Tillsätt det mesta av mjölet. Klicka i det mjuka smöret. Arbeta degen smidig och blank tills den släpper skålens kant. Låt jäsa under bakduk, 30–40 min.

3. Fyllning: Vispa samman smör och nutella. Dela degen på mitten. Kavla ut till två rektanglar à ca 45×30 cm. Bred på fyllningen och fördela hallonen ovanpå. Rulla samman, skär i bitar och lägg i formar. Låt jäsa ca 40 min.

4. Pensla bullarna med lätt uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen, 8–10 min.

 

Läs mer: Njut av nygräddade vetebullar med choklad och nötter

Hasselnötsbullar med choklad



 

Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…