Annons

Annons

Nektarinflan med mandelmassa på mördegsbotten recept

Flan är ett tunt platt bakverk med fyllning. Här har vi lagt tunna nektarinklyftor och riven mandelmassa på en mandelmördegsbotten – vilken lyx!

Dela
(0)

Nektarinflan

Paj på nytt sätt! Servera gärna grädde eller vaniljsås till. Foto: Pontus Ferneman

Recept nektarinflan med mandelmassa på mördegsbotten

ca 10 bitar

Mandelmördeg
100 g smör, kallt
2 dl vetemjöl
1 dl mandelmjöl
½ dl strösocker
1 krm salt
1 äggula

Fyllning
150–200 g mandelmassa
ca 4 nektariner

Annons

Pensling & garnering
1 ägg
rörsocker

Ugn 200°

 

Så här bakar du nektarinflan

1.  Mandelmördeg: Tärna smöret och nyp snabbt samman med övriga ingredienser. Låt vila i kylen ca 30 min.

2. Kavla ut degen till en rundel med diam ca 30 cm på ett bakplåtspapper. Lägg bakplåtspapperet med degen på en plåt.

3.  Fyllning: Riv mandelmassan och strö den över degen, lämna en ca 3 cm bred kant utan mandelmassa. Kärna ur nektarinerna och klyfta dem tunt. Lägg klyftorna i ett fint mönster på mandelmassan. Vik över degkanten och pensla den med lätt uppvispat ägg. Strö rörsocker över kanten på kakan.

4. Grädda flanet i mitten av ugnen ca 20 min.

 

Läs mer: Plommonflan på frasig smördeg

Krispiga plommonflan


Läs mer om:

Dela
(0)



Annons


Annons

Laddar nästa sida…