Annons

Annons

Nasi goreng med kyckling och bacon

Nasi goreng är en indonesisk rätt och namnet betyder stekt ris. Här har vi gjort rätten med matvete i stället – minst lika gott!

Dela
(0)

nasi goreng med matvete

Gillar du het mat så öka mängden sambal oelek. Foto: Eva Hildén Smith

Recept nasi goreng 
med kyckling 
och matvete

4 port

400 g kycklinginnerfilé
1 tsk sambal oelek
1 vitlöksklyfta
2 msk kinesisk soja
125 g bacon
1 gul lök
3 dl matvete
200 g gröna bönor
1 msk curry
5 dl kinesisk kål
100 g böngroddar
1 tsk salt
olja till stekning

Annons

Servering
2 ägg
3 msk vatten
1/2 tsk salt
1 tomat
50 g salta jordnötter
2 salladslökar
japansk soja

Gör så här

1. Strimla kycklingköttet och blanda det med sambal oelek, pressad vitlök och soja. Strimla baconskivorna. Skala och hacka löken.

2. Koka matvetet enl anv på förp, ca 12 min. Låt bönorna få ett uppkok.

3. Stek kycklingbitarna med curry, bacon och lök i olja i omgångar i en stekpanna. Lägg över i en gryta. Strimla kålen. Tillsätt gröna bönor, kål och böngroddar och fräs samman. Blanda ner matvetet. Smaka av med salt.

4. Servering: Vispa ihop ägg, vatten och salt och stek en 
omelett i olja i stekpanna. Rulla ihop omeletten och skär i skivor.

5. Servera med omelettrullar, tomatklyftor, jordnötter, strimlad salladslök och japansk soja.

 

Läs mer:

Bjud på snabblagad jambalaya med kyckling

Kreolsk jambalaya



 

Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…