Annons

Annons

Mumsiga mellobitar med tryffel

På lördag drar Melodifestivalen igång! Med våra underbara godiskakor och en kopp kaffe framför tv:n kan du njuta lite extra!

Dela
(27)

Våra festliga tryffelkakor kan du dekorera med noter och servera till Melodifestivalen!  Foto: Pontus Ferneman

Recept mumsiga tryffelbitar

40 st
400 g mandelmassa
1 dl strösocker
175 g smör, mjukt
4 ägg
1½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Chokladtryffel
350 g mörk choklad
2½ dl vispgrädde
50 g smör, mjukt

Garnering
ca 150 g vit choklad
ca 150 mörk choklad
dekorationsströssel
guld- & silverpulver

Annons

Ugn 175°

 

Se filmen: Så bakar du våra mumsiga mellobitar!

 

Gör så här

1. Riv mandelmassan grovt och blanda den med socker och smör, tillsätt lite i taget. Rör till en smidig konsistens. Tillsätt ett ägg åt gången under fortsatt omrörning.

Gilla Hemmets på Facebook

2. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner det i mandelmassesmeten. Bred ut smeten i en form, ca 25×30 cm, med bakplåtspapper.

3. Grädda i nedre delen av ugnen 20–25 min. Låt kakan svalna.

4. Chokladtryffel: Hacka chokladen. Värm grädden tills den nästan kokar i en kastrull. Ta från värmen. Tillsätt chokladen under omrörning. Rör tills chokladen smält. Klicka i smöret och rör samman till en slät tryffel. Bred tryffeln på kakbottnen. Låt stelna.

5. Garnering: Smält chokladsorterna i var sin skål. Dela kakan på mitten. Bred vit choklad på en del och mörk choklad på den
andra. Spara lite av den vita och lite av den mörka chokladen till garnering.

6. Låt chokladen stelna till lite innan du skär kakan i små rutor.

7. Lägg rutorna i små formar. Garnera efter egen fantasi med resten av den smälta chokladen, dekorationsströsslet och guld- el silverpulver.

Tips! Forma g-klavar och noter av den sparade chokladen!

 

Läs mer:

Baka en festlig semmeltårta

Semmelkladdkaka



 

Läs mer om:

Dela
(27)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…