Annons

Annons

Mozartrutor

Marsipan, nougat och choklad – så gott tillsammans! Skivorna ser ut som schackrutor men smakar som mozart
kulor!

Dela
(9)

Mozartrutor

Snabbfixat julgodis tycker vi om! Foto: Pontus Ferneman

Recept Mozartkulor på nytt sätt

ca 25 st
200 g nougat, Odense
200 g marsipan el mandelmassa
150 g mörk choklad
1 msk hackad mandel

Annons

Gör så här

1. Skär nougaten och marsipanen i 4 lika stora stänger vardera. Lägg sedan ihop stängerna till 2 limpor, så att de bildar schackrutemönster i kortändarna. Du får modellera lite och skära till med kniv där det blir ojämnt.

2. Lägg limporna på bakplåtspapper. Hacka och smält chokladen över vattenbad och pensla limporna runt om med choklad. Strö hackad mandel på toppen och låt stelna. Lägg limporna i kylen.

3. Ta fram limporna ur kylen en halvtimme innan de ska serveras. Skär i skivor med vass kniv.

Tips! Lägg in nougaten i kylen en halvtimme innan du ska börja så är den lättare att arbeta med.

 

Läs mer:

Prinsessrulle med daim och nougat

Prinsessrulle med daim och nougat



 

Läs mer om:

Dela
(9)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…