Annons

Annons

Mockatryffel med pistaschmandlar

Kaffe och choklad är smaker som gifter sig. De här goda tryfflarna har härlig kaffesmak – och dessutom en inbyggd överraskning i form av en lyxig pistaschmandel. Mums!

Dela
(1)

Mockatryffel med pistaschmandlar

Kaffe och choklad i ljuv förening – godare tryffel går knappast att få! Foto: Pontus Ferneman

Recept mockatryffel med pistaschmandlar

30 st
¾ dl vispgrädde
200 g ljus eller mörk choklad
1 msk smör, mjukt
2 msk starkt bryggkaffe
30 pistaschmandlar utan skal

Annons

Garnering
1–2 msk hackade pistaschmandlar

Gör så här

1. Koka upp grädden. Hacka chokladen. Ta grädden från värmen. Tillsätt choklad, smör samt kaffe. Rör tills choklad och smör smält.

2. Låt smeten svalna av och ställ sedan kastrullen i kylen så att smeten stelnar lite grann, totalt 40–50 min. Rör om igen och fyll en spritspåse med smeten.

3. Ställ ischokladformar på en bricka. Spritsa lite smet i botten på varje form. Tryck ner en pistaschmandel i varje form och fortsätt spritsa toppar. Strö på hackade pistaschmandlar.

4. Låt stelna helt i kylen. Förvara svalt i tättslutande burk.

 

Läs mer:

Chokladtryffel med smak av pepparkaka

tryffel med smak av pepparkaka



 

Läs mer om:

Dela
(1)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…