Annons

Annons

Mjuk äppelkaka med lingon

Härligt saftig äppelkaka som vi toppat med smörstekta äppelklyftor och lingon. Servera med vaniljvisp eller vaniljsås.

Dela
(0)

Mjuk äppelkaka med lingon

Piffa upp äppelkakan med lingon – vackert och gott! Foto: Pontus Ferneman

Recept mjuk äppelkaka med lingontopp

ca 12 bitar
100 g smör
3 ägg
2½ dl strösocker
3/4 dl mjölk
3½ dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
ca 2 äpplen
rivet skal av 1 lime
1–2 msk pressad limesaft

Annons

Topping
4–5 äpplen
½–1 msk smör
1½–2 msk rörsocker strö
ca 2 tsk mald kanel
ca 1 dl lingon

Ugn 175°

Gör så här

1. Smält smöret. Ta från värmen. Vispa ägg och socker poröst.

2. Tillsätt mjölken i det smälta smöret. Blanda mjöl och bakpulver. Riv äpplena grovt och blanda med lime.

Gilla Hemmets på Facebook

3. Vänd ner äppel- och limeröran, varvat med smörblandningen och mjölet. Fördela 
smeten i en smord och bröad form, 22–24 cm i diam med löstagbar botten.

4. Grädda i nedre delen av 
ugnen, ca 30 min.

5. Kärna ur och klyfta äpplena (skala ev). Bryn dem lätt i smöret. Tillsätt socker, kanel och lingon. Lägg det ovanpå kakan och servera med t ex vaniljsås, se recept i Läs mer-länkarna.

Här är världens smartaste kökspryl – multihackaren!

Det supersmarta köksverktyget multihackaren löser alla problem du har med att hacka och skära frukt och grönsaker!

Läs mer om den smarta köksprylen här och få ett fint erbjudande på en egen!


Läs mer:

Marängtoppad äppelkaka

Kardemummadoftande äppelkaka

Hemgjord vaniljsås



 

Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…