Annons

Annons

Söta minisemlor med hallon

Semlor i miniformat! Vi fyller våra saftiga minisemlor med både mandelmassa, grädde och hallon. Resultatet blir gudomligt gott!

Dela
(6)

minisemlor-med-hallon-recept

Ljuvligt söta minisemlor som fylls med mandelmassa, grädde och hallon.

Recept minisemlor med hallon

Fyllningen räcker till 1/2 sats grunddeg. Vill du göra hela satsen grunddeg så går det bra att frysa in de bullar som inte används till semlor.

ca 40 st

½ sats grunddeg (recept här under)

Annons

Pensling
1 ägg

Fyllning & garnering
300 g mandelmassa
½ dl mjölk
250 g hallon
3–4 dl vispgrädde
några droppar röd hushållsfärg
florsocker

Ugn 250°

 

Gör så här

1. Gör degen och låt den jäsa en gång enligt grundreceptet. Ta upp degen på mjölat bakbord och baka ut till bullar. Lägg dem på plåtar med bakpapper. Låt jäsa under duk ca 30 min.

2. Pensla bullarna med lätt uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen 5–7 min. Låt svalna.

3. Fyllning: Riv mandelmassan och blanda den med mjölk. Skär av lock på bullarna och bred på mandelmassefyllningen. Lägg några hallon på varje bulle.

4. Vispa grädden och blanda med lite röd hushållsfärg. Spritsa eller klicka grädden på bullarna. Lägg på locken och sikta över lite florsocker.

 

 

Grunddeg
Med den här grunddegen gör du lätta och luftiga bullar till semlorna.

25 g jäst
2 ½ dl mjölk (rumstemp)
1 ägg
½ tsk stött kardemumma
3/4 dl strösocker
½ tsk hjorthornssalt
7–8 dl vetemjöl
75 g smör, mjukt
½ tsk salt


Gör så här

1. Smula ner jästen i en skål. Lös jästen i mjölken.

2. Ta i ägget, kardemumman, sockret, hjorthornssaltet (utrört i lite av mjölet) och det mesta av mjölet, lite kan sparas till utbakningen. Tillsätt det riktigt mjuka smöret klickvis. Arbeta degen smidig och blank. Ta i saltet och arbeta degen ytterligare några min.

3. Låt jäsa under duk i minst 1 tim.

 

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman

 

Fler goda recept på semlor hittar du här >>

semlor-puff



 

Läs mer om:

Dela
(6)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…