Annons

Annons

Minipizza med skinka & salami

Här använder du färdig pizzadeg och gräddar minipizzor med tomatsås, parmesan och mozzarella. Sen lägger du på skinka, pesto, salami och annat gott efter gräddningen.

Dela
(0)

Minipizza

Toppa med skinka och salami efter gräddningen! Foto: Pontus Ferneman

Recept minipizza med skinka och salami

12 st
1 familjepizzakit (2 degrullar med tomatsås)
1 påse riven parmesanost, ca 50 g
1 påse minimozzarella, 125 g avrunnen vikt

Toppingar
70 g lufttorkad skinka
1 dl basilikapesto
1 grillad inlagd paprika,
 strimlad
70 g salamiskivor
1 dl tapenade

Annons

Servering
parmesan
olivolja
basilikablad

Ugn 225°


Gör så här

1. Rulla ut degarna enl anvisn på förp. Stansa ut rundlar, ca 12 cm i diam, med ett mått eller en liten skål. Ta bort överbliven deg. Lyft över bakplåtspapperen med rundlar på plåtar.

Gilla Hemmets på Facebook

2. Bred på tomatsåsen och strö över parmesanosten. Halvera mozzarellabollarna och fördela över samtliga pizzabottnar.

3. Grädda pizzorna 9–10 min i mitten av ugnen.

4. Topping, pizza 1: Lägg på lufttorkad skinka, klicka över pesto och fördela hälften av paprikastrimlorna på hälften av pizzorna.

5. Topping, pizza 2: Lägg på salami, klicka över tapenade och fördela resterande paprikastrimlor på resterande pizzor.

6. Servering: Hyvla några flagor parmesanost och servera till pizzorna. Ringla lite olivolja över pizzorna och garnera med basilika.

 

Läs mer:

Lättfixad tacopizza

tacopizza

Vilken är din favorittopping på en pizza? Foto: Anders Norrsell



 

Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…