Annons

Annons

Marmorerad minipavlova

När du ska unna dig en godsak så måste du testa dessa minipavlovor – chokladmaränger fyllda med grädde och bär – syndigt gott!

Dela
(156)

Minipavlova

Jordgubbar, blåbär och hallon – toppa marängerna med dina favoritbär! Foto: Pontus Ferneman

Recept chokladmaränger med bär och grädde

7–8 st
ca 50 g mörk choklad
3 äggvitor
2 dl strösocker
1½ krm bakpulver
½ krm salt

Fyllning
3–4 dl vispgrädde
300–400 g blandade bär

Ugn 200°, 125°

Annons

Gör så här
1. Sätt ugnen på 200°. Smält chokladen, låt den svalna. Vispa vitorna till ett hårt skum. Blanda socker, bakpulver och salt. Tillsätt det till vitorna, lite i taget, och vispa ytterligare en stund.
2. Ringla chokladen ovanpå och vänd försiktigt ner den. Rör inte för mycket, smeten ska vara marmorerad.
3. Klicka ut smeten på plåt med bakpapper. Gör en fördjupning i mitten på varje.
4. Ställ in plåten i mitten av ugnen. Sänk värmen till 125°. Grädda i ca 45 min. Stäng av ugnen och låt marängerna stå kvar i eftervärmen, gärna över natten.
5. Fyllning: Vispa grädden och klicka ut på marängerna, toppa sedan med bär.

Så bakar du HELT perfekta macroner

Nu kan du baka HELT perfekta macaroner utan kladd och spill! Vårt smarta set består av allt du behöver för att lyckas!

Läs mer och beställ ditt set här!


Läs mer:

Gilla Hemmets på Facebook

Pavlova med bär och grädde

Pavlova med limekräm och bär

Marängtårta med jordgubbar och daim



 

Läs mer om:

Dela
(156)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…