Annons

Annons

Söta minikladdkakor med jordnötssmör

Som om inte kladdkaka var nog! Här fyller vi godbitarna med praliner – himmelskt gott!

Dela
(0)

Minikladdkakor med jordnötssmör

Choklad och jordnötter i ljuv förening! Foto: Pontus Ferneman

Recept kladdkaka med jordnötssmör och praliner

ca 30 st

100 g smör
125 g mörk choklad, hackad
100 g jordnötssmör
1½ dl rörsocker
2 ägg
1½ dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt

Garnering
ca 30 nougatfyllda chokladpraliner, gärna hjärtformade

Annons

Ugn 200°

 

Gör så här

1. Smält smöret. Ta kastrullen från värmen. Tillsätt chokladen och rör tills den smält. Tillsätt jordnötssmör och socker.

2. Rör i äggen. Blanda mjöl, vaniljsocker och salt. Rör ner det i smeten. Fyll småbrödsformar till ca ¾.

3. Grädda i 6–8 min. Kakorna ska vara lite kladdiga. Tryck lite lätt ner en chokladbit i varje när de tagits ur ugnen.

 

Läs mer:

Förgyll fikan med en kladdkaka med jordnötter

Kladdkaka med jordnötter och kolaglasyr



 

Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…