Annons

Annons

Mazarinrutor med bär i långpanna recept

Att baka i långpanna är alltid tacksamt eftersom det räcker till många! Och mazarinrutor tackar väl ingen nej till? Söta röda hallon och jordgubbar gör den här kakan extra saftig. Ringla lite glasyr över och skär upp i fina bitar – hur enkelt som helst!

Dela
(0)

Mazarinrutor med bär

Färska bär gör susen i kakan! Foto: Pontus Ferneman

Recept mazarinrutor med bär i långpanna

ca 24 st

200 g smör
4 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 ägg

Fyllning
200 g smör, mjukt
400 g mandelmassa, riven
4 ägg
½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
100 g mandel, fint hackad
ca 100 g jordgubbar
ca 100 g hallon
1 tsk potatismjöl

Annons

Glasyr
ca 1 dl florsocker
1–1½ msk vatten
röd hushållsfärg

Ugn 175°

 

Så här bakar du mazarinrutor

1. Tärna smöret, blanda snabbt samman med resten av ingredienserna till bottnen. Tryck eller kavla ut degen i en långpanna, ca 25×35 cm, med bakplåtspapper. Låt stå i kylen ca 30 min.

2.  Fyllning: Rör smör och mandelmassa smidigt och jämnt. Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning. Blanda mjöl, bakpulver och mandel. Vänd ner det i smeten.

3. Bred ut fyllningen på bottnen. Skär jordgubbarna i bitar. Vänd försiktigt runt bären med potatismjölet. Fördela dem ovanpå fyllningen.

4. Grädda i nedre delen av ugnen, 25–30 min. Låt svalna.

5.  Glasyr: Rör samman florsocker och vatten, lite i taget. Tillsätt några droppar hushållsfärg och rör tills färgen är jämn. Ringla glasyren över kakan och skär i rutor.

 

Läs mer: Lyxiga blåbärsrutor med vit choklad och lime

Blåbärsrutor i långpanna


Läs mer om:

Dela
(0)



Annons


Annons

Laddar nästa sida…