Annons

Annons

Små marsipanbakelser med drottningmousse

Bjud vännerna på kaffekalas och fresta med söta marsipanbakelser! Vi toppar chokladbottnarna med läcker bärmousse och täcker med marsipan – ljuvligt gott!

Dela
(0)

Marsipanbakelser med bärmousse

Under marsipantäcket gömmer sig både choklad och bär. Foto: Erik Karlsson

Recept marsipanbakelser med bärmousse

14–15 st

225 g mörk choklad
225 g smör, mjukt
4 dl strösocker
6 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Drottningmousse
200 g hallon + blåbär blandat
2 gelatinblad
2 dl vispgrädde
2 äggulor
1 1⁄2 msk strösocker

Annons

Garnering
ca 400 g grön marsipan
30 g mörk choklad
14–15 godisägg

Ugn 175°

 

Gör så här

1. Hacka och smält chokladen över vattenbad. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning.

2. Rör ner chokladen i smeten. Blanda mjölet med bakpulvret och rör i det. Bred ut smeten i en långpanna, 25×35 cm, med bakplåtspapper.

3. Grädda kakan längst ner i ugnen 25–30 min. Låt svalna.

4.  Drottningmousse: Mixa och passera bären genom en sil. Släng det som samlas i silen, spara bärpurén. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Vispa grädden hårt.

5. Vispa äggulor och socker pösigt. Rör i bärpurén. Krama ur gelatinbladen och smält dem över vattenbad. Blanda gelatinet med 2 msk av bärblandningen. Rör ihop med resten av blandningen. Vänd i grädden.

6. Ta ut rundlar av bottnen med ett glas, ca 7 cm i diam. Bred moussen lite kupigt på rundlarna. Det blir lite mousse över. Låt stelna till lite.

7.  Garnering: Kavla ut marsipanen tunt eller använd färdiga marsipanlock. Ta ut rundlar som är ca 14 cm i diam. Täck bakelserna med marsipan och skär till kanten. Smält chokladen och ringla lite över bakelserna. Dekorera med godisägg, som fästs med lite smält choklad.

 

Läs mer:

Karuselltårta – steg för steg

karuselltårta



 

Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…