Annons

Annons

Fyllda kardemummaknutar med mandelmassa

En läcker smör- och mandelmassefyllning gör de här vetebullarna med kardemumma oemotståndliga!

Dela
(222)

Kardemummabullar

Vem kan motstå nygräddade kardemummabullar med läcker fyllning? Foto: Pontus Ferneman

Recept kardemummabullar med mandelmassa

ca 48 st

50 g jäst (1 pkt)
5 dl mjölk, rumstemp
1½ dl strösocker
1½ tsk stött kardemumma
11–12 dl vetemjöl special
150 g smör, mjukt
½ tsk salt

Fyllning
150 g smör, mjukt
½ dl strösocker
ca 2 tsk stött kardemumma
200 g mandelmassa
ca 50 g pistaschmandlar, hackade

Annons

Pensling & 
garnering
ägg
2 msk vatten
1 msk vit sirap
1–2 tsk stött kardemumma

Ugn 225°

 

Gör så här

1. Smula ner jästen i en bunke. Lös den i mjölken. Tillsätt socker, kardemumma och det mesta av mjölet.

2. Klicka i smöret. Arbeta degen smidig och blank tills den släpper bunkens kant. Tillsätt saltet och arbeta degen ytterligare någon min. Låt jäsa under bakduk 1–1½ tim.

3. Fyllning: Rör samman mjukt smör, socker och stött kardemumma.

4. Dela degen i två bitar. Kavla ut varje del till en rektangel à ca 30×40 cm. Bred på fyllningen. Riv mandelmassan ovanpå. Strö på pistaschmandlar.

5. Vik samman degen från långsidan. Skär i längder. Tvinna 
och forma dem till knutar. Lägg 
i formar. Låt jäsa under bakduk, 30–40 min.

6. Pensla knutarna med lätt uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen, 8–10 min.

7. Blanda vatten och sirap. Pensla bullarna när de tagits ur ugnen. Strö på lite kardemumma.

 

Läs mer:

Prova våra goda toscasnäckor med kardemumma

Toscasnäckor med kardemumma


Läs mer om:

Dela
(222)



Annons


Annons

Laddar nästa sida…