Annons

Annons

Lyxig laxtartar med färskoströra

Låt gravad lax med krämig färskoströra och ett glas vitt vin sätta stämningen på bjudningen. Så lätt att svänga ihop och så gott att förtära!

Dela
(0)

Laxtartar

Bjud på en god förrätt med lax och färskoströra. Foto: Anders Norrsell

Recept laxtartar med färskoströra

4 port

Laxröra
200 g gravad lax i bit
1 liten rödlök
3 msk finhackad dill
4 bitar soltorkad tomat i olja
30 g riven parmesanost
1 msk fransk senap

Färskoströra
100 g färskost
3 msk hackad dill
1 msk pressad citronsaft

Annons

Servering
4 citronklyftor
4 nachochips

 

Gör så här

1. Laxröra: Tärna laxen i ca ½x½ cm stora kuber. Skala rödlöken och tärna fint. Blanda lax, rödlök, dill, finhackad soltorkad tomat, parmesan och fransk senap.

2. Färskoströra: Rör ihop färskost, dill och pressad citronsaft.

3. Fördela laxröran i fyra runda formar som du sedan stjälper upp på assietter. Eller klicka laxröran direkt på tallrikarna.

4. Klicka på färskoströra och stick i en citronklyfta och nachochips.

 

Läs mer:

Laxtartar med pepparrotskräm i glas

Laxtartar med pepparrotskräm



 

Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…