Annons

Annons

Lyxig laxburgare med dillmajonnäs recept

Starta grillen och bjud in till fest! Variera utbudet genom att förutom "vanliga hamburgare" även servera lyxiga laxburgare! De här får sällskap av en god örtdressing, briochebröd, avokado och ärtskott. Mums!

Dela
(21)

laxburgare

Lägg lite extra omsorg på tillbehören så blir laxburgaren en riktigt lyxig måltid. Foto: Anders Norrsell

Recept laxburgare med dillmajonnäs

4 portioner
650 g laxfilé
1 ägg
2 msk vispgrädde
2 msk finhackad dill
2 msk finklippt gräslök
1 tsk fransk senap
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1/2 dl ströbröd

Annons

Klyftpotatis
800 g fast potatis
3 msk olivolja
flingsalt

Dressing
1/2 dl gräddfil
1 dl majonnäs
3 msk kapris
3 dl hackad smörgåsgurka
3 msk finhackad dill

Servering
briochehamburgerbröd
sallad
ärtskott
tomat
avokado

Ugn 225°

 

Så här lagar du laxburgare

1.  Klyftpotatis: Tvätta, torka och klyfta potatisen. Lägg klyftorna i en långpanna med bakplåtspapper, vänd om med olja och flingsalt. Rosta strax under ugnens mitt i ca 35 min.

2. Dressing: Blanda gräddfil, majonnäs, kapris, gurka och dill. Smaka av med salt och peppar.

3. Dela laxen i bitar och mixa till en färs. Blanda i ägg, grädde, dill, gräslök, senap och kryddor. Forma färsen till 4 biffar och vänd dem i ströbröd. Grilla biffarna i halster.

4. Rosta bröden. Lägg samman burgaren med sallad, ärtskott, skivad tomat, skivad avokado och dressing.

Tips! Den dressing som inte används i burgaren kan med fördel serveras vid sidan av till klyftpotatisen.

 

Läs mer: Laxburgare med vitlökscrème

Laxburgare med vitlökskräm


Läs mer om:

Dela
(21)



Annons


Annons

Laddar nästa sida…