Annons

Annons

Lyxig fisk- och skaldjursgratäng

Vi lägger räkor, torsk, curry, dill och kokosmjölk i en form och resultatet blir så gott. Vårt recept på lyxig fiskgratäng passar lika bra till fredagsmyset som till festmiddagen!

Dela
(2)

fisk-och-skaldjursgratang-recept

Fiskgratäng med massor av smaker! Torsk, räkor, dill, curry… Mums!

Fisk- och 
skaldjursgratäng – recept

4 port

500 g torskfilé
salt och peppar
rivet skal och saft av 1 citron
2 msk riven färsk ingefära
1 röd paprika
1 squash
200 g skalade räkor

Sås
10 cm purjolök
1 burk kokosmjölk
2 msk röd currypasta
3 msk hackad dill

Annons

Ugn 175°

 

Gör så här

1. Dela torsken i fyra bitar, krydda med salt och peppar. Strö över rivet skal av citronen och pressa över saften. Strö över riven ingefära. Lägg i ugnsfast form. Strimla paprika och squash och lägg runt om. Tillaga i ugn ca 20 min.

2. Sås: Ansa och strimla purjolöken. Koka upp kokosmjölk, currypasta och purjolök. Häll såsen över gratängen och gratinera 5 min. Strö över dill. Toppa med räkor.

 

Läs mer:

Bacongratäng med extra allt

Grönkålspaj med ädelost

Bjud på Flygande Jakob – en riktig klassiker

 

Av Janet Gustavsson

Foto: Pontus Ferneman



 

Läs mer om:

Dela
(2)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…