Annons

Annons

Lyxigt fin citrusmazarin med daim

Mazariner är ett klassiskt bakverk som uppskattas av alla! Här låter vi daim och en liten lemon curd-swirl i glasyren pigga upp.

Dela
(0)

Citrusmazarin med daim

Lägg gärna bitar av färska jordgubbar på kakorna – både gott och vackert! Foto: Pontus Ferneman

Recept mazarin med citron och daim

ca 18 st

5 dl vetemjöl
1½ dl florsocker
200 g smör, tärnat

Fyllning
75 g smör
100 g mandelmjöl
1 msk vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 ägg
1 dl strösocker
ca 100 g daim, hackad

Annons

Garnering
2 dl florsocker
ca 1½ msk vatten
½–1 dl lemon curd
ca 50 g daim, hackad
citronmeliss

Ugn 175°

 

Gör så här

1. Arbeta snabbt samman mjöl, florsocker och smör. Använd gärna matberedare men tänk på att bara precis köra samman till en deg. Låt vila svalt ca 30 min.

Gilla Hemmets på Facebook

2. Kavla eller tryck ut degen i smorda aluminiumformar eller pappersformar. Låt stå i kylen.

3.  Fyllning: Smält smöret. Ta kastrullen från värmen. Blanda mandelmjöl, mjöl och bakpulver. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i mandelblandningen tillsammans med smöret.

4. Fyll formarna med fyllning till ca ¾. Lägg lite daim på varje. Grädda i nedre delen av ugnen, 15–20 min.

5.  Garnering: Rör samman florsocker och vatten till en glasyr. Bred den på kakorna. Klicka ut lite lemon curd på varje (ev kan lemon curden behöva värmas lite för att bli lite lösare) och marmorera genom att dra igenom med skaftet på t ex en tesked. Dekorera med daim och citronmeliss.

 

Läs mer:

Prova våra drömgoda hallonmazariner!

Hallonmazariner



 

Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…