Annons

Annons

Krämig lövbiffs- och potatisgratäng

Festlig gratäng med lövbiff, potatis, gorgonzola och pesto. Förbered gärna potatisgratängen, lägg på de fyllda lövbiffsruladerna och gratinera strax före serveringen.

Dela
(161)

Lövbiffs- och potatisgratäng

Härligt krämig gratäng med lövbiff och potatis – perfekt bjudmat! Foto: Erik Karlsson

Recept potatisgratäng med lövbiff och gorgonzola

4 port
600 g lövbiff
salt och peppar
smör till stekning

Fyllning
3 msk röd pesto
150 g gorgonzola
1 dl hackad persilja

Potatisgratäng
700 g skalad och lättkokt 
potatis
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
1 dl vitt vin
3 dl vispgrädde
2 msk röd pesto
100 g riven västerbottensost
smör till form & stekning
Garnering

12 körsbärstomater
kryddgrönt

Annons

Ugn 200°

Gör så här

1. Potatisgratäng: Skiva potatisen tunt. Lägg skivorna i en smord gratängform.

2. Skala och hacka schalottenlök och vitlök. Låt mjukna i lite smör i en stekpanna. Koka upp vin, grädde och pesto. Ta kastrullen från värmen. Rör i ost, schalottenlök och vitlök. Häll såsen över potatisen och gratinera i ugnen ca 20 min.

3. Lägg ut lövbiffarna på en skärbräda. Krydda dem med salt och peppar.

4. Fyllning: Bred på pesto och smula över gorgonzola. Strö över persilja och rulla ihop. Fäst med tandpetare. Bryn ruladerna i smör i stekpanna tills de fått fin färg. Lägg dem ovanpå potatisgratängen och tillaga i ugn 10 min, kolla att potatisen är mjuk. Ta ut formen.

5. Garnering: Halvera körsbärstomaterna och lägg dem överst i formen. Låt formen stå i ugnen 5–10 min till. Ta ut och strö över kryddgrönt.

Läs mer:

Oxrulader i gräddsås

Oxrulader i gräddsås

Välkommen på 
söndagsmiddag där det bjuds på rulader i gräddsås! Foto: Ulf Svensson



 

Läs mer om:

Dela
(161)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…