Annons

Annons

Ljummen potatissallad med lax och sparris recept

Lunch i solen? Då är en lättlagad potatissallad bästa bjudrätten! Låt färskpotatis få sällskap av varmrökt lax, sparris, ägg och en krämig pepparrotssås. Så gott i all enkelhet!

Dela
(85)

Potatissallad  med lax

Bjud på ljummen potatissallad med lax och sparris. Foto: Pontus Ferneman

Recept ljummen potatissallad med lax och sparris

6 portioner

1 kg färskpotatis
3–4 ägg
1 knippe grön sparris, ca 150 g
200 g varmrökt lax

Pepparrotskräm
1 dl majonnäs
1 dl lätt-crème fraiche
2 msk finriven pepparrot
rivet skal av 1/2 citron
salt och peppar

Annons

Servering
1 knippe rädisor
rivet skal av 1/2 citron

 

Så här lagar du potatissallad med lax

1. Dela större potatisar i mindre bitar. Koka potatisen mjuk. Låt den svalna.

2. Mjukkoka äggen och låt dem kallna. Skala och skär i halvor.

3. Koka sparrisen i 2–3 min i saltat vatten. Låt rinna av.

4. Pepparrotskräm: Rör ihop majonnäs och crème fraiche. Blanda ner pepparrot och lite av det rivna citronskalet. Salta och peppra efter smak. Toppa med resten av citronskalet.

5. Servering: Lägg potatis och lax på ett serveringsfat. Lägg på ägghalvor och sparris. Halvera rädisorna och fördela på fatet, garnera med citronskal. Servera pepparrotskrämen i en skål bredvid.

TIPS! Gillar du sting i maten så öka mängden pepparrot i såsen. Så gott till varmrökt lax!

 

Läs mer: Potatissallad med sparris, avokado och rökt 

Potatissallad med sparris


Läs mer om:

Dela
(85)



Annons


Annons

Laddar nästa sida…