Annons

Annons

Lättlagad gratinerad lax med härlig räkröra

Gratinera lax med ett härligt täcke av räkor, färskost och örter! Festligt, lättlagat och supergott!

Dela
(1.18k)

Räkgratinerad lax

Lättlagad festrätt med lax och räkor! Foto: Anders Norrsell

Recept lax med räkor och ost

4 port

1 kg skinnfri laxfilé i hel bit

Topping
500 g oskalade räkor
150 g färskost
1 msk fransk senap
1 msk flytande honung
2 msk hackad dill
1 msk klippt gräslök
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1/2 dl flagad mandel
2 msk pumpafrön
11/2 msk olivolja
1–11/2 dl vispgrädde

Annons

Garnering
1 dl skalade räkor (sparade)
1 msk hackad dill

Ugn 225°

 

Gör så här

1. Lägg laxen i en smord ugnsform.

2. Topping: Skala räkorna och lägg undan 1 dl fina till dekoration. Grovhacka resterande. Blanda räkor, färskost, senap, honung, dill, gräslök, salt och peppar.

3. Bred ut blandningen på laxen. Toppa med mandel och pumpafrön. Ringla olivolja över. Häll vispgrädden runt om laxen.

4. Gratinera laxen strax under ugnens mitt i ca 20 min. Ta ut och garnera med de sparade räkorna samt kryddgrönt.

5. Servera med kokta sockerärter eller salladsärter samt pressad potatis och citronklyftor.

Läs mer:

Ostgratinerad lax

Ostgratinerad lax med sherrysås

Foto: Ulf Svensson



 

Läs mer om:

Dela
(1.18k)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…