Annons

Annons

Krämig och lättlagad lasagne

Satsa på ett säkert kort – denna läckra lasagne med smakrik färs och vin i ostsåsen gör succé vilken dag i veckan som helst!

Dela
(227)

Lättlagad lasagne

En mild och god ostsås med vin och mozzarella gör den här lasagnen extra festlig. Foto: Erik Karlsson

Recept lättlagad lasagne med färs och vinsås

4 port
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
400 g kalv- el blandfärs
3 msk tomatpuré
400 g krossade tomater
60 g babyspenat
2 msk hackad färsk timjan
salt, peppar
12 lasagneplattor
12 cocktailtomater

Annons

Ostsås
1 dl vitt vin
5 dl matlagningsgrädde
150 g riven mozzarella

Dekoration
5 kvistar färsk timjan

Ugn 200°

 

Gör så här

1. Skala och finhacka den gula löken och vitlöken. Låt löken bli glansig i olivoljan. Tillsätt färsen och bryn den runt om. Rör i tomatpuré och krossade tomater. Låt puttra 10 min.

2. Strimla babyspenaten och rör ner den i köttfärsen, den ska bara bli varm. Tillsätt timjan och smaka av med salt och peppar.

3.  Ostsås: Koka upp vin och matlagningsgrädde. Rör i mozzarellaosten. Smaka av med salt och peppar.

4. Häll lite av såsen i botten av en smord ugnsform. Lägg på ett lager lasagneplattor, därefter köttfärssås och ostsås. Varva pastaplattor, köttfärssås och ost-
sås och avsluta med ostsås. Strö över halverade cocktailtomater och ställ in i ugn ca 35 min.

5. Ta ut och strö över lite färsk timjan.

 

Läs mer:

Bjud på krämig vegolasagne!

vegolasagne



 

Läs mer om:

Dela
(227)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…