Annons

Annons

Cheesecake med rabarberkompott

Äntligen får vi njuta av rabarber! Koka en ljuvlig rabarberkompott med vanilj och blanda ner i cheesecakefyllningen tillsammans med söta jordgubbar. Så fräscht och läckert!

Dela
(17)

Rabarbercheesecake

Bjud på fryst cheesecake med ljuvlig rabarberkompott! Foto: Pontus Ferneman

Recept fryst rabarber
cheesecake med jordgubbar

ca 12 bitar

125 g smör
ca 250 g havrekex

Fyllning
1 vaniljstång
200 g rabarber
2½ msk strösocker
3 gelatinblad
150 g färskost, 
t ex philadelphiaost
100 g mascarponeost
2 dl strösocker
3 äggulor
3 dl vispgrädde
100 g jordgubbar

Annons

Garnering
250 g rabarber
1½ msk strösocker

Ugn 175°, 225°

Gör så här

1. Smält smöret. Krossa kexen och mixa samman med smöret tills det blir smuligt. Tryck ut smulorna i en form, ca 24 cm i diam, med löstagbar botten. Grädda i mitten av ugnen i 175°, ca 10 min. Låt svalna.

2. Fyllning: Klyv vaniljstången och skrapa ur fröna. Skiva rabarbern. Sjud rabarberbitar, vaniljstång och -frön ihop med socker till en kompott. Låt svalna.

3. Lägg gelatinbladen i blöt. Vispa philadelphia, mascarpone och socker till en slät smet. Rör i gulorna, en i taget. Vispa grädden ganska hårt. Mosa jordgubbarna.

4. Häll av det mesta av vattnet från gelatinet och låt det sedan smälta på svag värme. Rör först ner 1–2 msk av kompotten i gelatinet. Blanda sedan med resten av kompotten och jordgubbarna. Vänd ner det i ostsmeten tillsammans med grädden. Häll smeten i formen. Låt stå i frysen i minst 4 tim.

5. Garnering: Skär rabarbern i bitar. Lägg dem i en ugnsform. Strö på sockret. Täck med aluminiumfolie. Låt smälta i mitten av ugnen i 225°, ca 15 min. Låt svalna.

6. Ta fram tårtan ca 30 min före servering. Garnera med smält rabarber.

Läs mer:

Cheesecake med sommarbär

Ljuvlig jordgubbscheesecake

Rabarbercheesecake med jordgubbar



 

Läs mer om:

Dela
(17)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…