Annons

Annons

Lättbakat fröknäcke

Att göra eget fröknäcke är mycket enklare än man kan tro. Och gott blir det också! Blanda bara snabbt ihop ingredienserna, kavla ut och grädda!

Dela
(1)

Fröknäcke

Flera olika sorters fröer, nötter och jordnötssmör blandas till ett fantastiskt gott knäckebröd. Foto: Pontus Ferneman

Recept lättbakat fröknäckebröd

1 plåt

2 msk chiafrön
2 msk hela linfrön
1½ dl vatten, ljummet
3/4 dl hasselnötter, 
fint hackade
3/4 dl solrosfrön
3/4 dl sesamfrön
3/4 dl mandelmjöl
1 krm salt
1½ msk jordnötssmör
1 msk olivolja

Annons

Garnering
flingsalt

Ugn 150°

 

Gör så här

1. Blötlägg chia- och linfrön i vattnet, ca 5 min.

2. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda snabbt ihop till en deg.

3. Bred eller kavla ut degen tunt mellan två bakplåtspapper. Ta bort det översta papperet, lägg över degen på en plåt. Strö på lite flingsalt. Skär degen i rutor.

4. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 35 min. Öppna luckan på glänt och låt torka klart på eftervärmen.

 

Läs mer:

Glutenfritt fröknäckebröd

Glutenfritt fröknäckebröd



 

Läs mer om:

Dela
(1)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…