Annons

Annons

Lättbakade mintchokladkakor

Dessa ljuvliga mördegskakor innehåller både choklad med mintcrisp och after eight som får smälta på toppen – mums!

Dela
(280)

Mintchokladkakor

Läckra godbitar som försvinner i ett nafs. Foto: Pontus Ferneman

Recept lättbakade mördegskakor med mintchoklad

ca 18 st
1 dl strösocker
3½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
250 g smör
ca 100 g choklad med 
mintcrisp, t ex Marabou
ca 18 st rutor after eight

Annons

Ugn 175°


Gör så här

1. Blanda socker, mjöl, bakpulver och vanilj. Tillsätt tärnat smör och arbeta samman till en deg.

Gilla Hemmets på Facebook

2. Forma degen till en längd på mjölat bakbord. Skär den sedan i bitar och lägg bitarna i små aluminiumformar.

3. Dela chokladen i bitar. Tryck ner en bit choklad i degen. Grädda kakorna i mitten av ugnen, 
ca 15 min.

4. Lägg en platta after eight på varje kaka direkt när de tagits ur ugnen, och låt dem smälta. Låt kakorna svalna.

 

Läs mer:

Drömgoda nötkolaformar

Drömgoda nötkolaformar



 

Läs mer om:

Dela
(280)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…