Annons

Annons

Lättbakade chokladrutor med ljuvlig vaniljglasyr

De här lättbakade chokladrutorna blir extra fina tack vare den goda glasyren och 
jordgubbarna. Vårt recept är enkelt att följa och ger massor av goda kakor eftersom vi bakar i långpanna!

Dela
(0)

Chokladrutor med vaniljglasyr

Lättbakade och extra festliga godsaker med vaniljglasyr! Foto: Pontus Ferneman

Recept chokladrutor med vaniljglasyr

ca 24 st

150 g smör
3 ägg
3 dl strösocker
4 dl vetemjöl
¾ dl kakao
1 msk vaniljsocker
2½ tsk bakpulver
1 krm salt
1½ dl mjölk

Glasyr
125 g smör
4½ dl florsocker
1 msk vaniljsocker
½ dl vispgrädde

Annons

Garnering
jordgubbar

Ugn 200°

Gör så här

1. Smält smöret. Ta från värmen. Vispa ägg och socker lätt pösigt.

2. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker, bakpulver och salt. Sikta ner det i äggsmeten växelvis med mjölken och smöret. Häll smeten i en långpanna, ca 25×35 cm, med bakpapper.

3. Grädda i nedre delen av ugnen ca 15 min. Låt svalna.

4. Glasyr: Smält smöret. Ta kastrullen från plattan. Blanda i florsocker, vaniljsocker och grädde. Rör samman till en slät glasyr. Bred glasyren på kakan, låt stelna.

5. Skär kakan i rutor och garnera med jordgubbar.

 

Läs mer:

Körsbärsfyllda chokladrutor

Chokladrutor med mockaglasyr

Sega chokladrutor i långpanna



 

Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…