Annons

Annons

Ljuvliga kolakakor

Vad sägs om mjuksega kolakakor med choklad och karamelliserad mjölk? Som tur är så blir det ganska många kakor på en sats – de är ju försvinnande goda!

Dela
(52)

Choklad- och kolakakor

Karamelliserad mjölk är en läcker kolasås som ger kakan det där lilla extra! Foto: Pontus Ferneman

Recept lättbakade choklad- och kolakakor

ca 40 st
50 g smör
175 g mörk choklad
2 ägg
1½ dl strösocker
1½ dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
½–1 dl karamelliserad mjölk

Annons

Ugn 200°

Gör så här

1. Smält smör och choklad. Rör samman till en slät blandning. Vispa ägg och socker pösigt.

2. Blanda mjöl, vanilj och bakpulver. Rör ner det i äggsmeten. Tillsätt den smälta chokladen och smöret. Rör till en slät smet.

Gilla Hemmets på Facebook

3. Lägg klickar av smeten på plåtar med bakplåtspapper. Klicka lite karamelliserad mjölk på 
varje kaka.

4. Grädda kakorna i mitten av 
ugnen, 7–8 min.

 

Läs mer:

Kolasnitt med daim

Kolasnitt med daim



 

Läs mer om:

Dela
(52)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…