Annons

Annons

Ljuvliga kolakakor

Vad sägs om mjuksega kolakakor med choklad och karamelliserad mjölk? Som tur är så blir det ganska många kakor på en sats – de är ju försvinnande goda!

Dela
(52)

Choklad- och kolakakor

Karamelliserad mjölk är en läcker kolasås som ger kakan det där lilla extra! Foto: Pontus Ferneman

Recept lättbakade choklad- och kolakakor

ca 40 st
50 g smör
175 g mörk choklad
2 ägg
1½ dl strösocker
1½ dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
½–1 dl karamelliserad mjölk

Ugn 200°

Gör så här

1. Smält smör och choklad. Rör samman till en slät blandning. Vispa ägg och socker pösigt.

Annons

2. Blanda mjöl, vanilj och bakpulver. Rör ner det i äggsmeten. Tillsätt den smälta chokladen och smöret. Rör till en slät smet.

3. Lägg klickar av smeten på plåtar med bakplåtspapper. Klicka lite karamelliserad mjölk på 
varje kaka.

4. Grädda kakorna i mitten av 
ugnen, 7–8 min.

 

Läs mer:

Kolasnitt med daim

Kolasnitt med daim



 

Läs mer om:

Dela
(52)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…