Annons

Annons

Lättbakad tigerkaka

En sockerkaka går snabbt att svänga ihop när du vill bjuda på något gott till kaffet. Och en tvåfärgad tigerkaka med chokladsmak är en uppskattad klassiker.

Dela
(0)

Klassisk tigerkaka

Dra med en gaffel genom sockerkakans smet för fin marmorering. Foto: Pontus Ferneman

Recept lättbakad tigerkaka

10–12 bitar
150 g smör, mjukt
2½ dl strösocker
3 ägg
3½ dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1 dl kaffegrädde
2 msk kakao
½ msk vatten
2 tsk vaniljsocker

Ugn 175°

 

Annons

Gör så här:

1. Rör smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning.

2. Blanda vetemjöl och bakpulver. Vänd ner det i smeten tillsammans med grädden.

3. Ta av ca ¹∕3 av degen i en skål. Blanda kakao och vatten. Rör 
i det. Tillsätt vaniljsocker i den ljusa smeten.

4. Klicka i ca hälften av vaniljsmeten i en smord och bröad form, ca 1½ liter. Fördela chokladsmeten ovanpå och sedan resten av den ljusa. Dra med en gaffel genom smeten så att kakan blir marmorerad.

5. Grädda i nedre delen av 
ugnen, ca 45 min.



 

Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…