Annons

Annons

Bjud på festlig och lättbakad semmelkladdkaka

Den bästa av två världar möts i detta goda bakverk, för vem kan väl motstå 
kladdkaka och semla i ett?

Dela
(182)

Semmelkladdkaka

Festlig kladdkaka med smak av semla. Foto: Pontus Ferneman

Recept lättbakad semmelkladdkaka

10–12 bitar
150 g smör
150 g mandelmassa
2½ dl strösocker
3 ägg
2½ dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk stött kardemumma
1½ krm salt

Garnering
2–3 dl vispgrädde
rostade mandelspån
hallon
florsocker

Annons

Ugn 175°
Gör så här

1. Smält smöret. Ta det från värmen. Riv mandelmassan.

2. Rör samman smör, mandelmassa, socker, ägg och mjöl. Tillsätt vaniljsocker, kardemumma och salt.

3. Häll smeten i en smord och bröad form, 22–24 cm i diam. Grädda i mitten av ugnen, 22–25 min. Låt svalna och sedan stå i kylen. Gärna till nästa dag.

4.  Garnering: Vispa grädden och bred den på kakan. Garnera med mandelspån, hallon och pudrat florsocker.

Tips! Semmelkladdkakan går utmärkt att frysa in. Perfekt att ha liggande i frysen och sedan bara ta fram, tina och garnera när gästerna kommer.

 

Läs mer:

Baka festfin semmeltårta

semmeltarta-recept-puff



 

Läs mer om:

Dela
(182)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…