Annons

Annons

Herrgårdskaka med vaniljfyllning

Har du provat herrgårdskaka tidigare? Om inte, så är det dags nu! Den läckra vanilj- och 
smörfyllningen gör att 
kakan blir extra saftig 
och god.

Dela
(998)

Herrgårdskaka

Klassisk mjuk kaka med ljuvlig vaniljfyllning – så gott! Foto: Pontus Ferneman

Recept saftig herrgårdskaka

10–12 bitar

3 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl kokhett vatten

Vaniljfyllning
125 g smör
1 dl mjölk
1 msk strösocker
1 vaniljstång

Annons

Garnering
florsocker

Ugn 175°
Gör så här

1. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver. Vänd ner det i smeten växelvis med det heta vattnet.

Gilla Hemmets på Facebook

2. Häll smeten i en smord och bröad form, 22–24 cm i diam, gärna med löstagbar kant.

3. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 30 min. Låt svalna.

4. Vaniljfyllning: Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölk och socker. Klyv vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg frön och stång i kastrullen. Låt koka samman under några min. Vispa under tiden.

5. Dela sockerkakan i två bottnar. Fördela vaniljfyllningen på den ena bottnen. Lägg den andra ovanpå. Pudra kakan med florsocker före servering.

 

Läs mer:

Klassisk sandkaka

Lättbakad tigerkaka

Mjuk chokladkaka med vit chokladkräm



 

Läs mer om:

Dela
(998)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…